22. 3. 2017

Orechové rožteky

200 g medu, 125 g krystaloveho cukru, 75 g margarinu, vajce, 1 CL skorice, 1 CL rozdrvenych a preosiatych klincekov, nastruhana kora z pol citrona, stipka soli, 2 PL rumu, 500 g hladkej muky, 2 CL prasku do peciva
Plnka: 100 g slivkoveho lekvaru, 200 g pomletych orechov, 100 g hrozienok
Med s cukrom nechame zovriet, z ohna odlozime, v roztoku roztopime tuk a nechame vychladnut. Vajicko s rumom rozmiesame a pridame do medu. Muku premiesame s koreninami a praskom do peciva, pridame med a vymiesime cesto. Nechame ho 3 hodiny odstat v chladnicke. Medzitym si pripravime plnku - lekvar zmiesame s orechami a vopred namocenymi a stecenymi hrozienkami. Cesto natenko vyvalkamr, pokrajame na 8 cm siroke pasy a potom na rovnostranne trojuholniky pozdlz rovnej strany z plnky vyformujeme valcek, cesto zavinieme a konce stocime do tvaru rozteka. Poukladame na plech vystlany papierom, vlozime do rury rozohriatej na 180 stupnov a pecieme asi 10 minut.

Žiadne komentáre: