26. 3. 2017

Piškótový závin pre diabetikov

2 vajcia, 24 g sorbitu, 2 lyzice vody, 40 g hladkej muky, maslo a muka na plech
Plnka: 120 g makkeho tvarohu, 40 g masla, 60 g marhuloveho dia dzemu, 8 tabletiek spolarinu, 1 dl slahackovej smotany, 20 g lieskovych orieskov
Z bielkov sorbitu a vody vyslahame tuhy sneh. Striedavo primiesame muku a zltky po jednom. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany maly plech a upecieme. Po upeceni plat stocime do navlhcenej utierky a nechame vychladnut. Potom utierku z platu odstranime a plat naplnime. Plnku pripravime vymiesanim tvarohu s maslom, polovicou dzemu a roztlceneho spolarinu. Nakoniec do plnky primiesame slahacku. Naplneny plat zvinieme do zavinu. Zvyskom dzemu potrieme povrch zavinu a posypeme struhanymi oprazenymi orieskami. Zo zavinu nakrajame asi 6 porcii.

Žiadne komentáre: