21. 3. 2017

Prekladaná mäsová špecialita

8 bravcovych reznov, 300 g korenovej zeleniny, 3 klobasy, 8 zemiakov, 100 g tvrdeho syra, 2 cibule, worcesterska omacka, horcica, kecup, vegeta, mlete cierne korenie, sol, olej
Zemiaky ocistime a postruhame. Do naolejovanej misy rozlozime polovicu nadrobno pokrajanej cibule, na nu dame polovicu zemiakov, osolime, ochutime korenim, vegetou a pokvapkame omackou. Rezne naklepeme, narezeme okraje, osolime a potrieme horcicou. 4 platky masa poukladame na zemiaky. Zeleninu ocistime a pokrajame na kocky, klobasu na kolieska a vsetko postupne navrstvime na rezne. Maso posypeme zvysnou cibulou, navstvime druhu polovicu postruhanych zemiakov a navrch poukladame dalsie 4 rezne. Misu zakryjeme, vlozime ju do vyhriatej rury a maso dusime 40 minut. Ked je polomakke, polejeme ho kecupom, posypeme postruhanym syrom a odokryte dame este na 10 minut zapiect.

Žiadne komentáre: