21. 3. 2017

Prestížna čokoládová torta

Korpus: 3 vajcia, 100 g cukru, 50 g muky, 20 g kakaa, 30 g mletych mandli a 25 g masla
Krem: 100 g hustej sladkej smotany, 200 ml tekutej smotany, 150 g horkej cokolady a struk vanilky
Zdobenie: 150 g cokoladovych ozdobnych tyciniek, nastruhane hoblinky horkej cokolady a krystalovy cukor
Vajcia zmiesame s cukrom a zohrejeme vo vodnom kupeli. Stale slahame az do vychladnutia. Potom vmiesame muku, kakao, mlete mandle a rozpustene maslo. Dobre premiesame a vlejeme do vymastenej, mukou vysypanej formy. Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov 30 minut. Medzitym nechame zovriet hustu smotanu s vanilkou a nechame vychladnut. Do vychladnutej smotany vmiesame rozpustenu cokoladu a slahacku urobenu z beznej smotany. Opatrne vymiesame na hladky krem. Korpus rozrezeme na 3 casti a kazdu dobre potrieme. Natrieme aj boky torty a cely povrch oblozime tycinkami. Na vrch dame cokoladove hoblinky a pre efekt posypeme krystalovym cukrom.

Žiadne komentáre: