22. 3. 2017

Sladkokyslý kapor s ananásom

1,5 kg kapra, bielok, tuk na vyprazanie
Omacka: stvrt litra vody, mla konzerva ananasu, mala konzerva mandarinok, 2 lyzice sojovej omacky, 3 lyzice octu, 2 lyzice cukru, 4 lyzice zemiakovej mucky, sol
Kapra zbavime supin, odrezeme plutvy, vnutornosti, ziabre a vylupneme oci. Potom rybu oplachneme a ne obidvoch stranach nakrojime niekolkymi sikmymi rezmi. Posolime a rozslahanym bielkom natrieme povrch i vnutrajsok. Pripravime si pekac, na ktorom budeme kapra vyprazat. Na pekac dame tolko tuku, aby v nom bol kapor ciastocne ponoreny. Kapra vlozime do horuceho tuku a z oboch stran vyprazame do zlatista. Medzicasom pripravime omacku nasledovne: DO hrnca dame vodu, stavu z konzervovaneho ovocia, sojovu omacku, cukor a cajovu lyzicku soli. Povarime asi 5 minut a zahustime solamylom rozmiesanym v troche studenej vody, nechame zovriet a omacku z ohna odstavime. Omacku zahustime az potom, ked bude kapor ozdobeny. Do zarezov ryby poukladame mandarinky a kusky ananasu a zalejeme horucou omackou.

Žiadne komentáre: