21. 3. 2017

Teľací rezeň s cukinou

600 g telacieho stehna, 100 g hladkej muky, cervena cibula, cukina, 3 duzinate papriky, 5 strucikov cesnaku, 2 paradajky, 4 PL paradajkoveho pretlaku, viazanicku bazalky, viazanicku pazitky, viazanicku petrzlenovej vnate, mrkva, petrzlen, kalerab, hluzu zeleru, 400 g ryze, sol, korenie, olej
Z telacieho stehna nakrajame rezne, ktore po oboch stranach osolíme a pod foliou mierne naklepeme. Potom ich obalime v muke a na malom mnozstve oleja opecieme pekne dohneda. Aj cervenu cibulu nakrajanu na kolieska osmazime, ale v inej panvici na malom mnozstve oleja. Osolime ju a pridame na rezance nakrajanu mrkvu a petrzlen. Ked je zelenina trochu podusena, prisypeme na rezance nakrajany kalerab a zeler. Cukinam pozdlzne narezeme na niekolkych miestach zelenu supku a pridame ich k zeleninovemu ragu spolu s nakrajanou duzinatou paprikou a paradajkami. Vsetko znovu osolime, okorenime a ochutime roztlacenym cesnakom. Vsetky ingrediencie nechame dobre osmazit, potom pridame paradajkovy pretlak, ktory rozmiesame vo vode a pockame, az sa zacne varit. Prisypeme nahrubo nasekanu cerstvu bazalku, pazitku a nakoniec vlozime do ragu i telacie rezne. Jedlo este niekolko minut dusime a potom podavame.

Žiadne komentáre: