22. 3. 2017

Tradičná kapustnica so sójovou bielkovinou

400 g kvasenej kapusty, 100 g sojovej bielkoviny, 100 g susenych hub, 200 g korenovej zeleniny, zemiaky, cibula, cesnak, morska sol, olej, rasca, sojova omacka, voda
Na oleji podusime cibulu a pridame vopred namocene susene huby. Trochu ich podusime, pridame ocistenu a na drobno nakrajanu korenovu zeleninu a zemiaky. Ochutime solou, cervenou paprikou, podlejeme a chvilu povarime. Kyslu kapustu scedime a stavu odlozime. Do variacej sa zmesi zeleniny a hub pridame kapustu. Varime, kym nie je zelenina makka. Pred dovarenim vsypeme sojovu bielkovinu, pridame par kvapiek sojovej omacky, kratko povarime a odstavime. Nechame chladnut a potom podla chuti primiesame odlozenu surovu stavu z kapusty, rastlinny olej a cesnak. Dochutime solou, pripadne korenim.

Žiadne komentáre: