21. 3. 2017

Trojfarebná bábovka

4 vajcia, 400 ml krystaloveho cukru, slahackova smotana, 600 ml hladkej muky, kypriaci prasok, 1 PL kakaa, 1 PL oleja, 1 PL pomletych orechov, maslo na vymastenie formy, hruba muka na vysypanie formy, praskovy cukor na posypanie
Vajcia s cukrom vyslahame dopenista. Postupne pridame tekutu slhackovu smotanu  a preosiatu muku s kypriacim praskom. Cesto dobre vymiesame. Velku formu dobre vymastime maslom a vysypeme mukou. Priblizne 1/3 cesta nalejeme na dno formy. Zvysok cesta rozdelime na 2 casti - do jednej zapracujeme kakao, ktore sme rozmiesali s 1 Pl oleja, do druhej vmiesame pomlete orechy. Do formy najprv nalejeme kakaove cesto a potom orechove - poradie moze byt lubovolne. Pecieme vo velmi mierne vyhriatej rure, aby babovka pomaly a rovnomerne narastla. Upecenu babovku vyberieme z formy a posypeme praskovym cukrom.

Žiadne komentáre: