21. 3. 2017

Vajcový chlebík

10 vajec, 5 rozkov, 1/2 l mlieka, 50 g hrubej muky, olej a hrubu muku do formy, 100 g anglickej slaniny, 100 g nasekanych spenatovych listov, mensi por, 3 PL nasekanej pazitky, 2 PL nakrajanej sterilizovanej papriky, 2 struciky prelisovaneho cesnaku, biele korenie, sol, spenat, cherry paradajky a zelerovu vnat na ozdobenie 6 vajec uvarime natvrdo a olupeme
Rozky pokrajame na mensie kocky a namocime ich do mlieka. Zo zvysnych vajec oddelime zltky od bielkov. Z bielkov vyslahame tuhy sneh. Z rozkov vytlacime prebytocne mlieko a pridame k zltkom spolu s mukou, pruzkami slaniny, spenatom, porom nakrajanym na kolieska, 2 PL pazitky, paprikou a cesnakom. Zmiesame a dochutime bielym korenim a solou. Premiesame a nakoniec pridame po castiach sneh. Formu na biskupsky chlebicek vymastime a vysypeme mukou. Na dno poukladame cele natvrdo uvarene vajcia a pokryjeme ich pripravenou zmesou. Pecieme v predhriatej rure pri vyssej teplote 30 minut. Upeceny chlebicek nechame vychladnut, potom ho vyklopime a nakrajame na platky. Na tanieroch ozdobime listami spenatu, cherry paradajkami, listami zeleru a posypeme zvysnou pazitkou.

Žiadne komentáre: