21. 3. 2017

Veľkonočný baranček od starkej

125 g masla, 3 lyzice medu, 130 g praskoveho cukru, 3 zltky, na hrot noza soli, 1 balicek vanilinoveho cukru, 20 g drozdia, 350 g polohrubej muky, mlieko, 50 g hrozienok, tuk a jemna struhanka na vymastenie a vysypanie formy, praskovy cukor na posypanie
Maslo vymiesame s medom, cukrom, so zltkami a solou, pridame vanilinovy cukor a vykysnuty kvasok, ktory pripravime z trochy muky, mlieka a drozdia. Potom pridame muku, vlazne mlieko, hrozienka a vypracujeme vlacne cesto. Nalejeme ho do formy vymastenej tukom a vysypanej struhankou, prikryjeme druhou castou formy a upecieme vo vyhriatej rure. Pocas pecenia formu obratime, aby sa barancek rovnomerne prepiekol. Upeceneho baranceka vyklopime a vychladnuteho posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: