22. 3. 2017

Vianočná morka s gaštanovou plnkou

1 mlada morka, sol
Plnka: 1 morcacia pecen, 2 lyzice konaku, 250 g sunky, 1 cibula, 1 kg jedlych gastanov, 100 g ryze, mlete cierne korenie, postruhany muskatovy oriesok, zelena petrzlenova vnat
Vypitvanu a umytu morku osusime, znutra a zvonka osolime, naplnime plnkou, zasijeme, dame na pekac a upecieme vo vyhriatej rure do makka.
Plnka: Morcaciu pecen pokvapkame konakom a nechame postat 2 az 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrajame na male kusky, pridame sunku pokrajanu na tenke rezance, ocistenu cibulu posekanu nadrobno a premiesame. Jedle gastany uvarime alebo upecieme, olupeme, rozotrieme na kasu a pridame k peceni spolu s udusenou ryzou. Vsetko osolime, okorenime mletym ciernym korenim, postruhanym muskatovym orieskom a premiesame so zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre: