22. 3. 2017

Viniansky kapor

600 g kapra, 40 g udenej slaniny, sol, mlete cierne korenie, 400 g zemiakov, 20 g masti, 2 cibule, 100 g udeneho syra, 2 rajciaky, 2 papriky, mleta cervena paprika, 0,2 l kyslej smotany
Ocisteneho kapra pokrajame na porcie. Porcie sikmo narezeme a do zarezov vlozime platky udenej slaniny. Osolime a okorenime mletym ciernym korenim. V supe uvarene zemiaky ocistime a pokrajame na kolieska. Ohnovzdornu misu vymastime a ukladame do nej striedavo kolieska zemiakov, cibule, platky udeneho syra, pokrajane rajciaky a papriky. Posolime a poprasime mletou cervenou paprikou. Navrch ulozime pripravene porcie kapra, zalejeme kyslou smotanou a upecieme vo vyhriatej rure.

Žiadne komentáre: