21. 3. 2017

Záhradnícka roláda

500 g morčacích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 50 g syra nakrájaného na plátky, 40 g masla, 1 pór, 450 g miešanej mrazenej zeleniny s kukuricou, provensálske korenie, 1 vajce, petržlenová vňať, 70 g rajčiakového pretlaku, 0,3 l zeleninového vývaru, 0,2 l sladkej smotany, 1 lyžica sušeného oregana Mäso umyjeme, osušíme, rozrežeme na dva pláty a cez mikroténovú fóliu naklepeme. Pláty posolíme, okoreníme a obložíme plátkami syra. Na 20 g rozohriateho masla opražíme dve lyžice póru nakrájaného nadrobno, pridáme 100 g mrazenej zeleniny, posolíme, posypeme provensálskym korením a niekoľko minút dusíme. Zahustíme rozšľahaným vajcom a posypeme posekanou vňaťou. Zeleninu rozdelíme na mäso, rozotrieme, zvinieme a previažeme niťou. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán, zalejeme vriacim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme štyridsať minút. Potom odkryjeme, pridáme pretlak rozšľahaný s trochou vody, vložíme späť do rúry a pečieme pätnásť minút. Mäso často polievame šťavou. Na zvyšnom masle opražíme pór, zeleninu, zalejeme smotanou, posolíme, okoreníme, posypeme oreganom a pri miernej teplote varíme pätnásť minút.

Žiadne komentáre: